Cei trei romani suspectati de uciderea "regelui cerealelor" si a sotiei sale in apropiere de Napoli au fost prinsi dupa ce unul dintre ei a deschis un telefon mobil furat pentru a-si suna mama, careia i-a marturisit fapta, relateaza portalul Julie News.

"Am ucis doua persoane, lovindu-le, nici macar nu mi-am dat seama ce faceam", i-a spus mamei sale unul dintre agresori, fost gradinar al victimelor. Barbatul in varsta de 22 de ani, Marius Acsiniei, era constient ca risca sa fie condamnat la 25 de ani de detentie, dar a amenintat ca daca va veni politia va deschide focul, relateaza NewsIn.

Miercuri noaptea, cei trei romani - Marius Acsiniei, Valentin Dumitriu, in varsta de 22 de ani, si Calin Petrica, in varsta de 24 de ani - au incercat sa ii jefuiasca pe Franco Ambrosio, proprietarul companiei Italgra, si pe sotia sa Giovanna.

Potrivit reconstructiei facute de politie, sotii Ambrosio erau singuri acasa in noaptea respectiva, majordomul lor fiind liber. Barbatul se intorsese acasa in jurul orei locale 20.00 (21.00 ora Romaniei), dupa cateva ore petrecute cu avocatii pentru a se pregati pentru un proces.

In jurul orei locale 22.00, (23.00 ora Romaniei), cei trei romani au ajuns intr-un parc din apropierea vilei omului de afaceri, unde au mancat ciocolata si au consumat alcool furate dintr-o casa aflata tot pe terenul vilei, casa inchiriata unui avocat care era plecat din oras. Aflati in stare de ebrietate, romanii au decis sa jefuiasca si vila, despre care credeau ca este tot goala.

Ei au intrat in bucatarie, probabil pentru a fura mancare, fara a se feri sa faca zgomot, ceea ce l-a alertat pe omul de afaceri. Cand l-au vazut, agresorii probabil ca au intrat in panica si l-au lovit, provocandu-i moartea. O jumatate de ora mai tarziu, probabil dupa ce au obligat-o sa le dea banii si bijuteriile, ei au ucis-o si pe sotia italianului, Giovanna. Aceasta dormea imbracata dupa cutremurul din Abruzzo, pentru a putea fugi in cazul unui nou seism. Femeia a fost lovita cu o cheie de roti, care nu a fost gasita inca, a anuntat politia joi, intr-o conferinta de presa.

Dupa aceea, romanii s-au refugiat la Licola, o localitate dn apropiere, unde au fost si arestati. Ei nu erau inarmati si nu au opus rezistenta la arest.

Potrivit autoritatilor, romanii au lasat numeroase urme, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori sa ii prinda repede. Pe langa multele amprente lasate pe mobila, pe corpul victimelor, pe mucuri de tigari, sticle si pahare, ei au furat cartile de credit si telefoanele mobile. Atunci cand i-au arestat politistii au gasit o parte din prada asupra lor: bijuterii, telefoanele mobile ale victimelor si cartile de credit. Banii lichizi furati nu au fost recuperati, insa.

Sute de persoane s-au strans joi in fata sectiei de politie din Napoli unde au fost dusi cei trei. La iesirea lor, multimea a inceput sa strige "Nenorocitilor"

Procuratura din Napoli i-a acuzat pe cei trei de crima cu circumstante agravante si jaf cu circumstante agravante, transmite AGI. Procurorul Giandomenico Lepore a subliniat, insa, ca ancheta nu s-a incheiat si nu a exclus posibilitatea realizarii unor teste ADN, desi amprentele de la fata locului corespund celor ale romanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.