Doi observatori din echipa OSCE din R. Moldova, care au evaluat procesul electoral ca fiind "prost" si, respectiv, "foarte prost", au declarat ca "procesul de contabilizare a voturilor s-a facut intr-o atmosfera de haos total si fara transparenta", relateaza UNIMEDIA.

Cei doi observatori au declarat, sub protectia anonimatului, pentru jurnalista Ludmila Bulgar din Bruxelles, ca au urmarit cu atentie procesul de-a lungul zilei alegerilor" si au constatat "ca unele persoane erau inscrise de doua ori pe listele electorale".

In plus, spun observatorii respectivi, "procesul de contabilizare a voturilor nu putea fi verificat, deoarece totul se facea intr-o atmosfera de haos".

"In momentul in care sacii cu buletinele de vot ajungeau la sectia centrala pentru contabilizare, datele se introduceau in computer fara sa putem verifica in ce masura acestea corespundeau realitatii. Lipsa totala de transparenta m-a facut sa dau calificativul 'foarte prost' ", a precizat unul dintre observatori.

"Un lucru curios a fost si prezenta a cel putin 50 de politisti in fata sectiei centrale de votare. Nu am inteles care era rolul lor acolo si daca ne supravegheau pe noi sau buletinele de vot", incheie cei doi observatori ai OSCE, care fac parte dintre cei 7% dintre observatorii organizatiei respective care au indraznit sa dea un calificativ negativ alegerilor din R. Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.