Parintii tinerilor retinuti vor trebui sa achite o taxa de 5 lei si 90 de bani pe zi pentru "gazduirea” acestora in comisariatele si sectoarele de politie, relateaza Jurnal de Chisinau

Maria, mama unui tanar retinut de politie, a platit 81 de lei, fiul ei fiind in arest pentru 15 zile la Comisariatul general de politie. "L-am cautat pe fiul meu cinci zile. M-au mintit ca e la Comisariatul de politie din Taraclia. Acolo nu l-am gasit. Azi, m-am intors la Chisinau si am aflat ca e aici, la Comisariatul general. Este acuzat pentru instigarea maselor. Inca nu l-am vazut. Mi-au cerut sa platesc 81 de lei, pentru ca, mi-a zis unul dintre politisti, il hranesc de trei ori pe zi”, a spus mama tanarului.

Prezenta in momentul in care politia a emis aceasta informatie parintilor, Catalina Molodoi, specialist principal la Directia Relatii cu Publicul din cadrul primariei capitalei, a spus ca parintilor li se ofera un talon, dupa ce achita suma, iar politia va tine evidenta banilor intr-un registru.

Parintii au fost informati ca pot sa achite pe parcurs "intretinerea” sau in ziua in care detinutul este eliberat. Intrebat de unul dintre parintii tinerilor arestati ce se intampla in cazul in care baiatul a fost retinut pe nedrept, politistul a raspuns ca "intretinerea” trebuie oricum achitata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.