Expertul Tamas Vahl, desemnat ca ministru al economiei in viitorul guvern ungar al premierului Gordon Bajnai, a renuntat la post, dupa ce a fost acuzat in legatura cu o afacere de incalcare a regulilor liberei concurente, relateaza AFP

Vahl, in varsta de 48 de ani, a spus ca este prea mare riscul ca faptele ce-i sunt reprosate sa devina "o uriasa afacere politica".

Decizia a fost acceptata de Bajnai, care a inceput deja cautarea unei alte persoane pentru aceasta functie, a spus presedintele comisiei parlamentare pentru economie, Gyorgy Podolak, potrivit NewsIn.

Transparency International i-a cerut miercuri lui Bajnai sa reconsidere alegerea lui Tamas Vahl, spunand ca a-l numi la conducerea Economiei ar constitui o lovitura data eforturilor anticoruptie ale guvernului.

"Influentarea competitiei corecte prin carteluri este o forma de folosire a banilor publici in scopuri private", potrivit organizatiei.

"Credibilitatea unui expert la conducerea Ministerului Economiei care a participat la astfel de intelegeri ridica multe intrebari", potrivit sursei.

Vahl a fost director la unitatea din Ungaria a companiei SAP, de IT, intre 2000 si 2007. Autoritatile ungare au descoperit ca SAP s-a facut vinovata ca a incalcat regulile liberei concurente in trei ocazii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.