Lucrarile de reconstructie a regiunii italiene Abruzzo, devastata de cutremurul de saptamana trecuta, vor costa 12 miliarde de euro, a declarat ministrul de interne Roberto Maroni, citat de Reuters.

Estimarile initiale ale pagubelor produse de seismul survenit in 6 aprilie erau de doua, pana la trei miliarde de euro.

Cel putin 294 de persoane si-au pierdut viata in dezastru, iar locuintele a circa 40.000 oameni au fost distruse. Numeroase cladiri istorice au fost avariate.

"12 miliarde de euro: aceasta este suma pe care trebuie sa o gasim pentru a reconstrui Abruzzo", a declarat Maroni pentru un post italian de televiziune, fara a preciza intervalul de timp.

Seismul a avut loc in timpul celei mai accentuate recesiuni din Italia dupa cel del-a doilea Razboi Mondial. Guvernul de centru-dreapta se confrunta deja cu una dintre cele mai mari datorii din Europa, care depaseste Produsul Intern Brut al tarii.

Autoritatile au anuntat ca vor oferi pachete de stimulare constructorilor care folosesc tehnologie antiseismica si le-a promis plati lunare celor care si-au pierdut casele.

Eforturile de reconstructie dupa alte cutremure produse in Italia au durat zeci de ani, pe fondul acuzatiilor de coruptie si de implicare a Mafiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.