Artistii care in urma cu 20 de ani au pictat portiunile ramase in picioare dupa daramarea Zidului Berlinului au fost invitati sa le restaureze si au inceput sa lucreze de marti, informeaza AFP.

"Primii patru artisti au sosit luni si azi (marti n.r.) au inceput sa lucreze. Vor picta aceleasi motive ca si in 1990, iar pentru noi acest lucru reprezinta o mare realizare. Altfel, nu am fi reusit sa conservam autenticitatea Zidului", a declarat Kani Alavi, director al asociatiei artistilor East Side Gallery, citata de NewsIn.

Decorata in 1990 de 118 artisti proveniti din 20 de tari, fresca numita "East Side Gallery" se intinde pe 1,3 kilometri, de-a lungul raului Spree. Succesiunea de picturi este considerata drept cea mai mare galerie in aer liber din lume.

Potrivit lui Kani Alavi, 85 de pictori au raspuns deja invitatiei de a-si restaura lucrarile. Fiecare artist va putea petrece intre doua saptamani si o luna pentru a termina lucrarile de restaurare. Noile picturi va trebui sa fie terminate pana pe 7 noiembrie, cu doua zile inainte de cea de-a XX-a aniversare a daramarii Zidului.
Unii artisti refuza insa sa vina la Berlin, deoarece sunt nemultumiti de suma pe care o primesc, de 3.000 de euro, considerand ca ar merita 15.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.