Un membru al Partidului Liberal moldovean din raionul Orhei a fost arestat saptamana trecuta pentru trafic de droguri, scrie publicatia Jurnal de Chisinau.

Sergiu Dulghier, care are un microbuz pe care l-a folosit in campanie, a fost retinut joi seara impreuna cu 12 tineri care urmau sa mearga la manastirea Saharna, potrivit sursei citate. De microbuz s-a apropiat un barbat imbracat in civil care, spunand ca e politist, a cerut soferului sa se indrepte spre comisariat, acuzandu-i pe tineri ca merg la proteste. Dulghier a refuzat si s-a indreptat spre casa, unde masina a fost inconjurata de circa 20 de politisti. Tinerilor li s-a cerut sa nu coboare din masina, iar potrivit martorilor, un politist a scos un pachet despre care a spus ca sunt droguri gasite in microbuz.

La politie, tinerilor li s-a cerut sa semeze declaratii in care se spunea ca la indicatia lui Sergiu Miron, presedintele interimar al organizatiei de tineret a Partidului Liberal, au plecat spre Chisinau sa participe la proteste, fiind amenintati ca in caz contrar risca sa fie exmatriculati de la colegiul in care invata.
Sergiu Dulghier este in prezent arestat, iar mama lui spune ca nu i s-a permis sa il vada, ceea ce o face sa suspecteze ca a fost batut
, arata NewsIn.

La randul sau, Sergiu Miron a parasit localitatea impreuna cu sotia si copilul si in prezent se ascund. Potrivit mamei lui, politia o viziteaza in fiecare zi in cautarea lui Sergiu Miron, fara a-i spune din ce motive. Unul dintre ei a fotografiat poarta casei, pe care scrie "Basarabia – pamant romanesc".
Alti trei tineri din localitate sunt disparuti, potrivit avocatului Valeriu Covas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.