Un antreprenor imobiliar bulgar, rapit in 27 martie, a fost eliberat luni seara, a anuntat politia marti, in timp ce familia sa a spus ca a platit o rascumparare importanta, relateaza AFP.

Dupa eliberare, Kiro Kirov, in varsta de 70 de ani, a fost examinat de un medic, iar starea sa fizica a fost calificata drept staisfacatoare, relateaza NewsIn.

Politia nu a confirmat informatiile din presa privind plata unei rascumparari pentru eliberarea acestui om de afaceri. In weekend, fiul victimei, Ivan Kirov, a spus ca a platit sambata suma de bani fara a informa politia. El nu a precizat despre ce suma este vorba, dar presa a vorbit de peste 500.000 de euro.

Ivan Kirov a declarat ca tatal sau se reface dupa socul psihologic al rapirii, dar ca este intr-o stare buna si ca nu a fost maltratat de cei care l-au luat ostatic.

Kirov a disparut in 27 martie, iar vehiculul de teren pe care il conducea a fost gasit la domiciliul sau, cu portierele deschise si cu farurile aprinse.

Inainte de Kirov, presedintele clubului de fotbal Litex, Angel Boncev, a fost rapit in mai. In iulie, cand a platit rascumpararea, a fost rapita si sotia sa, Kamelia. Pentru a obtine eliberarea acesteia, Boncev a facut o donatie de 157.000 de euro catre o fundatie de lupta impotriva cancerului la san.

Potrivit anchetatorilor, este posibil ca aceeasi banda sa ii fi rapit si pe Kirov si pe Boncev.

In total, 14 rapiri au fost inregistrate in ultimii doi ani in Bulgaria, potrivit procurorului general adjunct al Sofiei, Roman Vasilev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.