Viceministul rus de externe Grigori Karasin si seful misiunii OSCE in Republica Moldova Philip Remler au discutat luni despre conflictul transnistran, in lumina evenimentelor recente de la Chisinau, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de RIA Novosti.

Discutia s-a referit in special la posibilitatea mediatorilor internationali si a observatorilor de a contribui la o reluare a procesului de negociere, tinand cont de rezultatele recentei intrevederi de la Moscova dintre liderii moldovean si transnistrean, in prezent prezenta presedintelui rus Dmitri Medvedev, relateaza NewsIn.

Oficialul rus si seful misiunii OSCE au subliniat necesitatea ca toate fortele politice moldovene "sa dea dovada de retinere" si sa "respecte rezultatele alegerilor parlamentare care s-au derulat, potrivit multor misiuni internationale de control, printre care APCE si ODIHR a OSCE, conform normelor si procedurilor democratice", subliniaza comunicatul Ministerului rus de Externe.

Misiunea OSCE in Republica Moldova nu a dat publicitatii pentru moment un comunicat referitor la aceasta discutie.

Rusia si-a exprimat din nou ingrijorarea in fata "actelor iresponsabile ale unor forte care nu au interesul sa conserve statul moldovean", potrivit RIA Novosti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.