Referendumul asupra Legii reproducerii asistate din Italia a fost invalidat din cauza participarii slabe la vot, de 25,9 la suta. Pentru validare ar fi trebuit ca in cele doua zile sa voteze 50 la suta din electorat.
Legislatia italiana in domeniu ramane una dintre cele mai restrictive din Uniunea Europeana, dupa dorinta Vaticanului. Majoritatea clasei politice italiene (cu exceptia Ligii Nordului si a Uniunii Democrat-Crestine) dorea amendarea legii din 2004, care restrange implantarea de embrioni la trei si nu permite prelevarea acestora pentru depistarea maladiilor genetice.

Legea nu permite nici fertilizarea femeilor care au relatii homosexuale, a celibatarelor sau a femeilor peste 50 de ani. Secretarul de stat pentru afaceri externe Margherita Boniver a deplans "dictatul" bisericii, recunoscand si faptul ca adeptii unei legislatii liberale nu au reusit sa mobilizeze electoratul.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.