Guvernul moldovean sustine oficial o rezolutie a Parlamentului de la Chisinau care cere trupelor rusesti sa paraseasca Transnistria pana la sfarsitul anului. Ministrul moldovean al Integrarii, Vasili Sova, a precizat ieri ca Republica Moldova va actiona pentru reglementarea conflictului transnistrean in conformitate cu documentul adoptat de Parlament cu unanimitate de voturi, dar va tine cont de reactia comunitatii internationale la deciziile adoptate.

Adjunctul Ministerului de Externe, Victor Postolachi, aprecia ieri ca Federatia Rusa ar putea aplica noi sanctiuni economice impotriva Republicii Moldova ca replica la rezolutie. Parlamentul Republicii Moldova a sustinut in unanimitate planul de reglementare a diferendului transnistrean, propus de presedintele Ucrainei, Victor Iuscenko, alternativa la un plan mai vechi al Rusiei, respins anul trecut de Chisinau.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.