Marea Britanie va reduce treptat numarul militarilor din Irak si va spori efectivele sale din Afganistan, a anuntat comandantul operatiunilor militare britanice, Glenn Torpy, citat ieri de cotidianul "Daily Telegraph". Pe de alta parte, contingentul britanic din Afganistan - care numara in prezent 1.000 de militari - va fi suplimentat substantial pina in 2006, deoarece armata se va deplasa in regiuni tot mai periculoase ale tarii. Potrivit comandantului britanic, aceasta reamplasare de trupe catre Afganistan este posibila datorita "evolutiei satisfacatoare" a situatiei din Orientul Mijlociu.

In opinia lui Torpy, incheierea operatiunilor din Irak ar putea avea loc peste 18 luni. In acest context, numarul bazelor britanice din Irak se va reduce la una, linga Basra, unde vor fi antrenate trupele irakiene pina la retragerea finala a militarilor britanici. Glenn Torpy a mai recunoscut dificultatea reamplasarii celor 8.000 de militari din Irak in Afganistan.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.