Un vas palestinian de pescuit plin cu explozibili a sarit in aer in apele Gazei, fiind vorba despre un atac ratat impotriva marinei militare israeliene, potrivit unei surse militare.

"Un vas palestinian de pescuit, plin cu explozibili, a sarit in aer in apele orasului Gaza", a declarat un purtator de cuvant al armatei, relateaza NewsIn, citand AFP.

Acesta a rectificat un anunt potrivit caruia armata ar fi deschis focul asupra vasului, spunand ca nu s-a tras, dar nici nu a explicat cauza exploziei.

"Nu erau oameni la bord, iar explozia nu a facut victime in randurile noastre, fiindca nava noastra era la distanta de ambarcatiunea suspecta", a precizat sursa.

Potrivit postului de radio militar israelian, vasul cu explozibili se afla la circa 400 metri distanta de mal, cand a explodat. Aparent, explozia s-a produs prematur.

"A fost dejucat un atentat de anvergura impotriva unui vapor al marinei militare", a declarat seful Statului major, Gaby Ashkenazi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.