Versiunea in limba spaniola a cartii "Cioran naiv si sentimental" de Ion Vartic, "Cioran ingenuo y sentimental", va fi prezentata pe 23 aprilie la Centrul Cultural Circulo de Lectores din capitala Spaniei, a anuntat ICR Madrid.
Cartea "Cioran naiv si sentimental", recompensata cu premiul pentru eseu al Uniunii Scriitorilor din Romania din 2000, reprezinta o incursiune inedita in viata filosofului roman, considerata de critici ca fiind unul dintre cele mai pasionante volume despre Cioran si locuinta lui pariziana, comenteaza NewsIn.

Proiectul se inscrie in Noaptea Cartilor (Noche de los Libros), eveniment organizat de Comunitatea Madrid si Ministerul Culturii din Spania, in al patrulea an consecutiv, in peste 200 de librarii, biblioteci si centre culturale) din Madrid, care se unesc intr-un maraton de peste opt ore cu ocazia Zilei Mondiale a Cartii si Literaturii.

Totodata, evenimentul se incadreaza in lansarile de carte romaneasca tradusa in spaniola prin programul Centrul National al Cartii (CENNAC) Translation and Publication Support Programme (TPS) al ICR, adresat editurilor straine care solicita finantare pentru traducerea si publicarea de autori romani, potrivit site-ului ICR Madrid.
Ion Vartic este eseist, teatrolog, critic si istoric literar, profesor de literatura comparata si teoria dramei la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, fost secretar de stat in Ministerul Culturii in echipa ministeriala a lui Andrei Plesu (1990-1992). In prezent, este director general al Teatrului National din Cluj.

Prezentarea acestui volum se alatura mai multor cartilor publicate in limba spaniola, dedicate personalitatii si filosofiei lui Cioran - "Ensayos sobre Cioran" de Fernando Savater, si "L'escriptura de la llum i el desencant" (Scriitura luminii si deziluzia), o culegere de opere in catalana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.