Unul dintre fratii vitregi ai lui Barack Obama nu a primit viza pentru Marea Britanie in ianuarie, pentru ca in cursul unei vizite precedente in aceasta tara fusese retinut pentru agresiune sexuala, informeaza The News of the World.

Samson Obama a fost intors din drum de catre agentii serviciilor de imigratie de pe aeroportul East Midlands, cand se indrepta spre Washington pentru a asista la investirea fratelui sau vitreg, relateaza NewsIn.

Testele biometrice au demonstrat ca Samson, care are un magazin de telefoane mobile in Kenya, fusese implicat intr-o afacere grava in Marea Britanie cu doua luni inainte.

Potrivit sursei citate, Samson fusese arestat in Berkshire, sudul Angliei, pentru presupusa agresiune sexuala asupra unei tinere britanice, dar pana la urma nu a fost inculpat.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne a confirmat ca lui Samson i-a fost refuzata viza. Potrivit acestuia, agentii serviciilor de imigratie au descoperit ca unul dintre documentele pe care acesta le prezentase pentru cererea de viza era fals, ceea ce i-a determinat sa faca cercetari aprofundate.

"Analizam toate cererile de viza in functie de meritele" celui care o depune, a spus un purtator de cuvant al serviciilor de frontiera. "Ne opunem intrarii in Marea Britanie a unor persoane despre care credem ca nu ar fi favorabile binelui public", a subliniat el.

Samson este unul dintre cei patru frati vitregi ai lui Obama. Mama lui Samson, Kezia, in varsta de 67 de ani, a locuit timp de sase ani in Bracknell, sudul Angliei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.