Prima incercare a lui Antoine de Saint-Exupry de a scrie povestea faimosului "accident din Libia", din timpul primului sau raid Paris-Saigon in calitate de aviator, va fi scoasa la licitatie, pe 17 iunie, la Paris, de casa de licitatii Sotheby's, informeaza cotidianul francez Le Figaro, citat de NewsIn.

Manuscrisul de 58 de pagini, estimat la 300.000 de euro, va fi expus incepand cu 14 mai, alaturi de alte obiecte care au avut legatura cu scriitorul, printre care bratara gravata cu numele sau, gasita in 1998 in Marea Mediterana.

Documentul grupeaza sase articole publicate de Saint-Exupéry in ziarul L'Intransigeant, aparute intre 30 ianuarie si 4 februarie 1936, sub titlul "Le Vol brisé-Prison de sable", in care scriitorul povestea accidentul din 1935. Textele au fost adaptate, ulterior, pentru a constitui capitolul VII al cartii "Pamant al oamenilor", publicata la inceputul anului 1939.

Francezul Antoine de Saint-Exupéry (19 iunie 1900 - 31 iulie 1944) a fost romancier, eseist, reporter si aviator. El este cunoscut in lumea intreaga mai ales pentru povestirea "Micul Print" (1943), tradusa in peste 100 de limbi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.