Cetatenii moldoveni din Statele Unite au manifestat vineri in fata ambasadei tarii lor la Washington, cerand eliberarea tuturor persoanelor arestate dupa protestele de saptamana aceasta, informeaza RADOR, citand RRA.
"Sunt din orasul Anenii Noi, raionul Chisinau. Chiar daca sunt aici, nu-mi este indiferent tot ce se intampla acasa si as vrea sa stiu unde sunt toti studentii care sunt retinuti si care sunt dusi", a declarat un participant la manifestatie, dupa cum informeaza NewsIn.

Un altul face ipoteze cu privire la ceea ce s-a intamplat cu adevarat la Chisinau marti, cand protestele au devenit violente, iar cladirile Parlamentului si Presedintiei au fost devastate. "Cred ca e un joc politic. Cred ca a fost instigat totul de puterea curenta, Voronin si subalternii lui. Dar una stiu, ca se intampla lucruri pe care nu le poti explica mai cu nimic. Oamenii sunt batuti, elevii sunt luati din clase", a spus el.

Potrivit corespondentului RRA, la mitingul de solidaritate din fata Republicii Moldova la Washington a participat si directorul pentru dezvoltare si programe de la Fundatia Statele Unite-Tarile Baltice. "Cred ca atunci cand o democratie este oprimata, iar guvernul actioneaza dur impotriva ei, este intotdeauna un bun motiv de a protesta. Sprijinim democratia si statul de drept in Moldova", a spus el.

Manifestatii de solidaritate cu protestatarii din Republica Moldova au avut loc saptamana aceasta in mai multe orase din Romania, dar si in fata ambasadelor moldovene de la Paris si Roma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.