Printre documentele necesare pentru eliberarea vizelor pentru Republica Moldova pentru cetatenii romani figureaza o invitatie de la un departament al Ministerului de Interne, care nu pare sa fie necesara si pentru eliberarea vizelor catre cetatenii altor tari
Insa, persoanele care au dubla cetatenie, romaneasca si moldoveneasca, pot calatori fara vize, in baza pasaportului moldovenesc, cu conditia ca acesta sa fie valabil, a declarat pentru Info-Prim Neo Lidia Ursu, sefa cancelariei Ambasadei Republicii Moldova in Romania.

Potrivit site-ului Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, actele necesare pentru eliberarea vizei sunt: pasaport valabil cel putin pentru sase luni, o fotografie, un bilet de calatorie tur-retur sau certificatul de inmatriculare si asigurare, in cazul calatoriei cu masina, precum si o "invitatie eliberata de Biroul Migratie si Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova".

Si in cazul altor tari ai caror cetateni au nevoie de viza pentru a merge in Republica Moldova (Croatia, Israel, Macedonia, Turcia) este nevoie de o invitatie, dar formularea de pe site-ul Ambasadei este diferita, subliniaza NewsIn. Acestia au o nevoie de o "invitatie, in original, perfectata in ordinea stabilita si eliberata de catre Biroul Migratie si Azil al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova", formulare de unde se intelege ca invitatia nu este eliberata de aceasta institutie, ci doar redactata in functie de regulile stabilite de Biroul de Migratie si Azil.

Tot potrivit site-ului Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, vizele pentru cetatenii romani sunt eliberate de sectia consulara si sunt gratuite. Cetatenii romani care au pasapoarte diplomatice si de serviciu nu au nevoie de viza pentru a merge in Republica Moldova. Vizele sunt eliberate in termen de cinci zile de la depunerea documentelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.