Pompierii incercau vineri sa stinga incendiile din sudul Statelor Unite, din Texas pana in Tennessee, unde au avut loc si tornade care au provocat moartea mai multor persoane si au distrus sute de locuinte

In total, opt persoane au murit, alte zeci au fost ranite, iar sute de cladiri au fost distruse sau avariate.
Potrivit autoritatilor, unul dintre incendii, care a avut loc in Oklahoma, pare sa fi fost provocat intentionat.

"Nu stim daca a fost din rea vointa, dar stim ca unul dintre focuri a fost provocat intentionat", a declarat Jerry Lojka, un pompier din Oklahoma. Potrivit cotidianului Oklahoman, mai multi adolescenti au fost vazuti in zona unde 17 case au fost distruse joi, informeaza NewsIn.

Trei persoane au murit si 32 de case au fost distruse in Texas, unde flacarile intensificate de vantul violent au inghitit 40.500 de hectare de teren si au acoperit cerul cu un fum negru, a anuntat Serviciul forestier din acest stat.

Vantul batea cu viteza mai mic vineri, insa pompierii se luptau in continuare sa stinga cele 20 de focare mari din Texas. Potrivit postului de televiziune WFAA din Dallas, Texas, printre victime se numara un fost jurnalist de televiziune si sotia sa, care au murit cand locuinta lor a luat foc.

In plus, doua orase mici la nord de Dallas au fost complet distruse de incendii.

Din luna ianuarie pana in prezent, aproximativ 160 de case si 97.000 de hectare de teren au fost distruse de incendii in Texas, din cauza secetei. Guvernatorul acestui stat a decretat vineri stare de urgenta in 199 de comitate.

Si in Oklahoma, guvernatorul a decretat stare de urgenta in 31 de comitate dupa ce 200 de cladiri au fost distruse in aceste zone. In total, 62 de persoane au fostr ranite in incendiile care au inceput joi. Pompierii nostri au facut o treba formidabila. (...) Sunt adevarati eroi. (...) Dar mai sunt multe de facut", a declarat guvernatorul Brad Henry.

In statul vecin Arkansas, trei persoane au murit si 23 au fost ranite in urma trecerii unei tornade in orasul Mena, joi seara, potrivit serviciilor de salvare. Peste 150 de cladiri au fost devastate in 11 dintre aceste comitate.

In statul Tennessee, o mama si copilul ei in varsta de noua saptamani au murit, iar 35 de persoane au fost ranite din cauza mai multor tornade care s-au produs vineri, in jurul pranzului, in orasul Murfreesboro, distrugand mai multe locuinte. Echipele de salvare isi vor continua operatiunile, mergand "din casa in casa sa caute victime ramase sub daramaturi", a declarat Kyle Evans, purtatorul de cuvant al politiei locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.