Romanii arestati vineri pentru ca ar fi incercat sa jefuiasca o casa parasita dupa cutremurul produs luni in Italia au fost achitati, pentru ca fapta nu s-a produs, relateaza TGCOM.
Potrivit Il Tempo, numarul romanilor arestati era de cinci - patru barbati si o femeie - in timp ce ANSA vorbeste numai de patru, dupa cum arata NewsIn.

Romanii au fost retinuti de carabinieri dupa ce acestia au fost sesizati de un voluntar care observase ceva suspect.

Potrivit autoritatilor, femeia era menajera batranului care detinea apartamentul si care fusese evacuat anterior. Romanca, Elena Vicu, avea cheile casei si le-ar fi dat drumul inauntru complicilor sai. Batranul ar fi avut in casa suma de 100.000 de euro, relateaza Il Tempo.

Ambasada Romaniei la Roma a condamnat categoric actiunile romanilor care incearca sa jefuiasca locuinte parasite in urma cutremurului.

Miercuri, premierul italian Silvio Berlusconi a a anuntat ca va da un decret pentru pedepsirea "foarte, foarte dura" a jefuirii cladirilor, dar nu a dat detalii in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.