Circa 50 de membri ai miscarii de tineret pro-Kremlin Nasi si-au exprimat nemultumirea fata de situatia din R.Moldova, de care acuza Romania. Acestia picheteaza in liniste Ambasada Romaniei de la Moscova, a declarat pentru RIA Novosti liderul organizatiei Nikita Borovikov.

"Romania a organizat aceste dezordini. Practic, este vorba de organizarea unei lovituri de stat", a declarat Borovnikov, care conduce organizatia de tineret a partidului Rusia Unita a premierului Vladimir Putin, relateaza NewsIn.

Initial, serviciul de presa al miscarii Nasi anuntase ca la aceasta actiune vor participa 200 de persoane. Nasi a explicat ca in cele din urma la ambasada au venit doar 50 de oameni pentru ca "nu au reusit sa obtina autorizatie" pentru miting. "Nu este important numarul de persoane, ci prezenta. Doar toti stiu ca miscarea Nasi nu inseamna doar 50 si nici 200 de persoane", a mentionat Borovikov. El a mai spus ca actiunea a fost de scurta durata si cu caracter pasnic.

Miscarea Nasi este gata sa ajute poporul moldovenesc sa restabileasca ordinea in Chisinau. Membrii miscarii au organizat "echipe de instructori", care in caz ca va fi nevoie "vor organiza controlul asupra situatiei din capitala republicii", a declarat comisarul miscarii Constantin Goloskokov.

"Cerem Romaniei sa inceteze sustinerea extremistilor din Moldova. Nu vom permite victoria desfraului fascist, care este amenintator pentru statalitate si, probabil, pentru existenta poporului frate", a declarat Goloskokov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.