Circa 25.000 de manifestanti s-au reunit vineri la Tbilisi pentru a doua zi consecutiv, pentru a cere demisia presedintelui georgian Mihail Saakasvili, relateaza NewsIn

Liderii opozitiei urmau sa faca declaratii privind strategia lor de viitor, iar Saakasvili a declarat vineri ca nu va demisiona inainte de finalul mandatului sau, in 2013. El a chemat vineri la dialog cu opozitia, in a doua zi de proteste ample pentru retragerea sa din functie.

Circa 60.000 de georgieni au protestat joi, cerand demisia lui Saakasvili, pe care il acuza ca incalca normele democratiei si ca a implicat tara intr-un razboi dezastruos cu Rusia, in vara trecuta.
Inainte de manifestatia de joi, opozitia a afirmat ca circa 60 dintre militantii sai au fost arestati in noaptea de miercuri spre joi, "la domiciliile lor". Politia georgiana a negat informatiile.

Mai multe membri ai opozitiei au fost arestati in ultimele saptamani, fiind acuzati ca au incercat sa cumpere ilegal arme si ca pregatesc un atac armat. In noiembrie 2007, o manifestatie anti-Saakasvili a fost dispersata folosind gloante de cauciuc si gaze lacrimogene, iar presedintele a decretat stare de urgenta. Autoritatile au exclus posibilitatea repetarii acestui scenariu, care a patat grav imaginea lui Saakasvili in Occident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.