Cinci romani, patru barbati si o femeie, au fost arestati de politia din Aquila in timp ce jefuiau o casa parasita in urma cutremurului de luni

Potrivit autoritatilor, femeia era menajera familiei care detinea apartamentul, familie care fusese evacuata anterior. Romanca avea cheile casei, informeaza NewsIn.

In autovehiculul celor cinci hoti, politistii au gasit si mai multe valize cu haine, ceea ce sugereaza ca acestia voiau sa paraseasca Italia dupa jaf.

Un roman aflat la volanul unei masini in care se aflau mai multe electrocasnice furate a fost arestat joi intr-o comuna din provincia Abruzzo, afectata de un cutremur puternic luni.

Miercuri, premierul italian Silvio Berlusconi a a anuntat ca va da un decret pentru pedepsirea "foarte, foarte dura" a jefuirii cladirilor, dar nu a dat detalii in acest sens.Mai multe persoane au fost arestate in ultimele nopti in timp ce incercau sa jefuiasca locuintele abandonate.

Cel mai recent bilant este de 287, dintre care cinci sunt romani. Potrivit Ministerului roman de Externe, noua cetateni romani plecati din zona afectata de seism au solicitat marti dimineata sprijinul ambasadei. Consulul a eliberat titlurile de calatorie necesare intoarcerii in tara pentru opt dintre acestia, o persoana avand asupra sa cartea de identitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.