Romania participa la Festivalul de film New Europe cu o selectie de sase scurtmetraje care vor fi prezentate pe 25 aprilie la Edinburgh si cu filmul "California Dreamin'" al lui Cristian Nemescu care va putea fi vizionat la Londra pe 6 mai

Acest festival isi propune sa puna in competitie cele mai bune productii cinematografice din tarile care s-au alaturat Uniunii Europeane in 2004 si 2007. In cadrul editiei din acest an vor fi prezentate filme din Republica Ceha, Slovacia, Bulgaria, Lituania, Ungaria, Polonia si Romania.

Printre scurtmetrajele romanesti care vor putea fi vizionate in cadrul festivalui se numara: "Lectia de box " de Alexandru Mavrodineanu, "Megatron" al lui Marian Crisan, "La drumul mare" al lui Gabriel Sarbu si "Valuri" regizat de Gabriel Sitaru. Toate aceste productii cinematografice au fost selectate de Mihai Chirilov, directorul Festivalului International de Film Transilvania.

Lungmetrajul care va reprezenta cinematografia romaneasca la Londra este inspirat de un fapt real petrecut in timpul razboiului din Kosovo. Productia este dupa parerea criticilor o comedie neagra despre fascinatia romanilor pentru "visul american". Filmul a fost premiat cu distinctia "Un certain regard" la Cannes in 2007. Pascale Ferran, presedintele juriului, a spus despre acest film ca este de departe cel mai liber si captivant film pe care l-a vazut in cele zece zile de festival din editia din 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.