Rusia va cumpara pentru prima data echipamente militare de la Israel, fiind vorba despre avioane fara pilot, a anuntat vineri viceministrul rus al apararii, Vladimir Popovkin, citat de Interfax, relateaza NewsIn

"Am incheiat cu o societate israeliana un contract pentru livrarea de drone", a spus el.
Oficialul a subliniat ca Rusia nu cumpara aceste avioane fara pilot "pentru un razboi". "Important este sa testam posibilitatile", a explicat el.

Cumparand aceste drone, Rusia incearca sa remedieze problemele din domeniul de recunoastere aeriana, dezvaluite de razboiul din Georgia din august 2008.

Acesta este primul contract militar inte Israel si Rusia, furnizor traditional de armamente catre Siria si Iran, inamici ai Israelului.

Expertii militari sunt de parere ca Rusia duce lipsa de drone eficiente si ca ea si-a dat seama de acest aspect in timpul razboiului din vara. Aparatele de care dispune armata rusa dateaza din anii '70-'80 si nu mai corespund cerintelor moderne.

Georgia a folosit drone cumparate din Israel mai ales intr-un atac care a dus la ranirea comandantului trupelor ruse din Caucaz, remarca dupa conflict analistul militar Pavel Felgenhauer.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.