Statele Unite vor trimite blindate de tip Stryker si militari in Romania si Bulgaria vara aceasta, pentru a se antrena alaturi de trupele acestor tari.

Daniel Herrigstad, ofiter pentru afaceri publice, a spus ca unii dintre militari vor fi trimisi in Romania, iar altii in Bulgaria, pentru a se antrena in timpul verii, informeaza NewsIn, citand Stars and Stripes.

Unii dintre militari au revenit dupa o desfasurare de 15 luni in Irak, dar este posibil ca viitoarea lor misiune sa fie in Afganistan.

Maiorul Jon Pendell a spus ca membrii unitatii asteapta cu nerabdare sa fie desfasurati in Europa de Est. "Experienta culturala din acest exercitiu este foarte importanta, pentru ca putem crea relatii si o intelegere reciproca intre noi, romani si bulgari", a explicat acesta.

"Vom construi legaturi puternice cu liderii natiunilor-gazda, cu soldatii si cu cetatenii, acest antrenament ne va ajuta sa avem o linie de baza pentru militarii nostri in timpul viitoarelor exercitii si antrenamente", a precizat maiorul.

Antrenamentele vor incepe la 2 august, cu circa 380 de militari americani impreuna cu membri ai armatei romane si bulgare.

In Romania, militarii americani vor antrena 220 de persoane, inclusiv personal auxiliar si un pluton al fortelor militare romane.

Antrenamentul va avea loc in trei cicluri de cate 21 de zile, pana la sfarsitul lunii octombrie.

Intre timp, militarii din corpul de marina stationat deja in Romania vor continua misiunile umanitare incepute in urma cu 18 luni. "Ele includ modernizarea unor gradinite, a unor scoli elementare si clinici", potrivit unui oficial militar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.