Gabriel Stati, arestat in Ucraina, la solicitarea autoritatilor moldovene, pentru presupusa implicare in tentativa de lovitura de stat in Chisinau, are 32 de ani si a mostenit una dintre cele mai mari averi din Republica Moldova: holdingul Ascom Group (Stati & Co), construit de tatal sau, Anatol Stati, si evaluat la peste 2 miliarde de dolari, informeaza Hotnews.

Stati urmeaza sa fie extradat, a declarat procurorul general moldovean, citat de Interfax.

Stati este suspectat de tentativa de lovitura de stat in Republica Moldova, scrie portalul ucrainean ua-portal, citat de RIA Novosti. Potrivit presei ucrainene, Stati ar putea fi extradat in curand. Contactat de RIA Novosti, serviciul de presa al Ministerului ucrainean de Interne nici nu a confirmat, nici nu a dezmintit aceasta informatie.

Potrivit Realitatea TV, procurorul general al Republicii Moldova Valeriu Gurbulea, citat de Interfax, a confirmat ca s-a adresat Ucrainei cerand extradarea lui Gabriel Stati, pe care il acuza de finantarea actiunilor de protest de la Chisinau. "Procuratura a primit confirmarea faptului ca Gabriel Stati a fost arestat la Odessa de fortele de ordine, dupa ce procuratura moldoveana li s-a adresat in acest sens", a declarat el. "In momentul de fata se rezolva problema extradarii lui. Ulterior, vom cerceta cazul implicarii lui in organizarea si finantarea actiunilor de protest", a adaugat Valeriu Gurbulea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.