Doi adolescenti moldoveni care vorbisera cu o jurnalista AFP au fost condusi la politie si interogati despre continutul discutiei, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Unul dintre ei a fost eliberat rapid, in timp ce familia celuilalt inca nu avea vesti despre el, joi seara.
"Vasili a fost legat la ochi, ca sa nu stie unde este dus. Nu a fost lasat sa dea telefon. Incearca sa ii sperie inainte de manifestatia de maine", a explicat tatal unuia dintre adolescentii de 17 ani arestati, Vitalie Nagacevski, avocat pentru drepturile omului si membru al Partidului Liberal Democrat de opozitie.

"Sunt incalcari ale drepturilor elementare ale omului (...) Am vazut la comisariat zece mame si tati care incearca sa afle unde le sunt copiii", a adaugat el, afirmand ca numarul arestarilor este mai mare de 200, cat a anuntat politia.

Miscarea pentru Actiune Populara a denuntat la randul sau plasarea in detentie a sefului sau, Sergiu Mocanu, fost consilier prezidential trecut in opozitie, pentru "tentativa de uzurpare a puterii" si "organizarea de dezordini de masa".

"Puterea avea nevoie de un vinovat si un fost consilier prezidential trecut in pozitie este perfect pentru acest rol", a afirmat avocatul de opozitie Ion Dron.

La Chisinau, situatia era calma joi, dupa trei zile de manifestatii, dar miscarile de tineri anticomunisti au convocat prin SMS si pe internet o noua manifestatie pentru vineri. Premierul moldovean Zinaida Greceanii a facut apel joi seara la populatie sa nu iasa in strada vineri si sa respinga orice provocari, pentru ca "daca vor fi atacate institutiile statului, jertfele umane vor fi foarte greu de evitat". "Politia va folosi toate mijloacele, inclusiv armele din dotare", a declarat premierul intr-o declaratie difuzata de televiziunea moldoveana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.