Partidele de opozitie din Republica Moldova au la dispozitie patru zile pentru a verifica listele cu alegatorii care au luat parte la alegerile legislative din 5 aprilie, relateaza Interfax, preluata de RADOR.

"Partidele de opozitie din R.Moldova au sesizat Comisia Electorala Centrala in legatura cu falsificarea rezultatelor alegerilor, acestea au ocazia ca sa verifice listele cu alegatori", a declarat reprezentantul Aliantei Moldova Noastra, Victor Osipov. "In acest sens, am primit un raspuns oficial din partea Comisiei. In prezent, se pun de acord chestiunile tehnice, pentru a demara procedura de verificare a listelor electorale, a spus el, conform NewsIn.

"Dispunem de date potrivit carora pe liste au fost trecute numele unor persoane decedate, care ar fi votat in favoarea comunistilor" a mai sustinut Osipov. In opinia lui Victor Osipov, deocamdata opozitia este multumita de decizia Comisiei, pentru ca una dintre solicitarile opozitiei se referea anume la verificarea listelor elelctorale. "Daca se va stabili ca s-a procedat la o falsificare a listelor, atunci vom cere anularea rezultatelor alegerilor", a precizat Osipov.

Secretarul Comisiei, Iurie Ciocan, a anuntat ca acum se stabileste procedura de verificare a listelor. "Dispunem de patru zile, incepand de astazi (joi, n. red)", a spus Ciocan.

Acesta a precizat ca actiunea de verificare a listelor va fi consemnata printr-un document special, semnat de catre cei care participa la aceasta verificare, de catre presedintii comisiilor electorale regionale si de catre observatori.

"Trei partide de opozitie au primit aprobarea din partea Comisiei Electorale centrale sa verifice listele cu alegatori"
, a spus un purtator de cuvant al partidului Moldova Noastra, relateaza Reuters.

Verificarea acestei liste era una dintre principalele cerinte ale partidelor de opozitie.

Comisia a finalizat miercuri analizarea rezultatelor alegerilor. Comunistii au obtinut 60 din cele 101 locuri din noul Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.