Chișinaul dispune de dovezi ale faptului ca in actele de dezordine din capitala moldoveana ar putea fi implicata Romania, a declarat ambasadorul Republicii Moldova in Federația Rusa, Andrei Neguța, potrivit Interfax.
"Cand presedintele (Vladimir Voronin - n.r.) a informat Guvernul Republicii Moldova, el se baza pe informatiile serviciilor de securitate si informatii, pe datele Ministerului de Interne, aceste date trebuie verificate si este putin probabil ca acestea sa fie facute publice azi sau maine. Insa ele au fost temeinice", a declarat ambasadorul intr-o conferinta gazduita de Interfax. Dupa cum a subliniat diplomatul, "in privinta Romaniei apar permanent orice fel de probleme".

Conform NewsIn, el a mentionat insa ca atunci cand au loc intalniri intre conducatorii Romaniei si Moldovei situatia se amelioreaza. "Apoi apare un nou element, de genul cate state romanesti exista pe lume si cum se numeste corect statul meu - Republica Moldova sau al doilea stat romanesc", a declarat Neguta. "Asemenea discutii trezesc emotii, ceea ce se reflecta negativ asupra relatiilor dintre Chisinau si Bucuresti", a conchis ambasadorul R.Moldova in Federatia Rusa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.