Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat ca Statele Unite si Rusia nu ar trebui sa oblige fostele republici sovietice sa aleaga intre o alianta cu Washington si una cu Moscova, a informat RIA Novosti, relateaza Reuters.

In declaratii ce par a fi o referire la evenimentele din R. Moldova, Lavrov a spus ca "nu ar trebui sa existe agende ascunse" in relatiile dintre Statele Unite si Rusia.

Lavrov considera ca nu trebuie facuta analogia intre evenimentele din R. Moldova si revolutia portocalie din Ucraina. "Ceea ce s-a intamplat in R.Moldova consider ca difera de revolutiile colorate", a declarat el joi, in direct la postul de radio Vocea Rusiei, potrivit Interfax, citat de NewsIn.

Moscova este ingrijorata de faptul ca protestele au loc sub drapelurile romanesti si face apel catre Bucuresti si UE sa nu permita subminarea statalitatii moldovenesti, a declarat Lavrov.

"Lozincile si drapelurile care ieri si alaltaieri au fost enuntate la Chisinau ne-au alarmat foarte tare. Ele demonstreaza clar ca manifestantii, de fapt vandali, erau obsedati de ideea distrugerii statalitatii moldovenesti", a mai spus el, la Vocea Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.