Mihnea Constantinescu a primit miercuri seara, cu unanimitate de voturi, avizul pentru postul de ambasador la Chisinau, dupa o audiere care a durat ceva mai mult de o ora in fata comisiilor reunite de politica externa ale Parlamentului.

Constantinescu a spus ca are speranta ca relatiile diplomatice normale cu Chisinaul vor fi reinnodate. El a mai precizat ca decizia autoritatilor moldovene de a-l declara persona non grate pe ambasadorul roman la Chisinau, Filip Teodorescu, nu are nicio legatura cu realitatea si nici cu valorile europene.

La sedinta de audiere a lui Mihnea Constantinescu a participat si fostul sau sef, Calin Popescu Tariceanu.
Mihnea Constantinescu a lucrat cu Petre Roman in perioada in care acesta a fost prim-ministru, apoi a fost adus in MAE de Adrian Severin si a ramas in minister pana cand a devenit sef de cabinet al premierului Adrian Nastase, ramanand in aceasta functie si dupa ce Tariceanu a devenit prim-ministru.

Ambasadorul roman in R. Moldova Filip Teodorescu a fost convocat miercuri la sediul Ministerului de Externe din Chisinau, unde i s-a inmanat o nota prin care este informat ca din cauza "unor actiuni incompatibile cu activitatea diplomatica" el si Ioan Gaborean, ministru-consilier al Ambasadei, sunt declarati personae non gratae.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.