Parchetul moldovean a anuntat ca a deschis o ancheta pentru tentativa de lovitura de stat, dupa protestele violente de marti de la Chisinau, a anuntat procuroul general Valeri Gorbulia, informeaza AFP.

Presedintele molodvean Vladimir Voronin i-a acuzat pe liderii opozitiei de tentativa de lovitura de stat, dupa ce manifestatiile de protest fata de victoria comunistilor la alegerile legislative de duminica au degenerat in violente.

"Parchetul a deschis o ancheta pentru tentativa de lovitura de stat si uzurpare a puterii", a declarat procurorul general. In cursul anchetei, Parchetul va stabili persoanele implicate in aceste crime, care risca pana la 25 de ani inchisoare, a precizat Gorbulia, potrivit NewsIn.

Moldova se confrunta de trei zile cu o serie de manifestatii violente la Chisinau, care au culminat marti cu devastarea Parlamentului si a sediului Presedintiei. Sute de tineri contesta victoria comunistilor la alegerile legislative de duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.