Cutremurul care s-a produs luni in centrul Italiei a provocat moartea a cel putin 260 de persoane, dintre care 16 copii, a declarat miercuri premierul italian Silvio Berlusconi in timpul unei conferinte de presa organizata in orasul Aquila, epicentrul seismului, transmite AFP.
Un bilant anterior facea referire la 250 de morti, 1.000 de raniti si 17.000 de persoane fara adapost.

"Dintre cele 260 de victime, noua sunt inca neidentificate", a precizat seful Guvernului, care a mers pentru a treia zi la rand in regiune, unde a confirmat ca vineri dimineata, la Aquila, vor avea loc funeralii de stat.

Silvio Berlusconi a adaugat ca 2.962 de corturi au fost instalate pentru cei ramasi fara locuinte si ca acestea pot gazdui pana la 18.000 de persoane.

"Paisprezece spitale mobile, 31 de campinguri si 24 de bucatarii au fost, de asemenea instalate", a adaugat el.

In plus, Berlusconi a anuntat ca va da un decret pentru pedepsirea "foarte, foarte dura" a jefuirii cladirilor, dar nu a dat detalii in acest sens.

Mai multe persoane au fost arestate in ultimele nopti in timp ce incercau sa jefuiasca locuintele abandonate.

Replicile seismice au continuat marti noapte in aceasta zona, cea mai puternica inregistrand 3,7 grade pe scara Richter.

Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al MAE, a confirmat pentru NewsIn ca cinci romani au murit pana in prezent in urma cutremurului.

Potrivit MAE, noua cetateni romani plecati din zona afectata de seism au solicitat marti dimineata sprijinul ambasadei. Consulul a eliberat titlurile de calatorie necesare intoarcerii in tara pentru opt dintre acestia, o persoana avand asupra sa cartea de identitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.