In perspectiva alegerilor anticipate din aceasta toamna, Gregor Gysi si Oskar Lafontaine, doi lideri care isi propun sa readuca socialismul in parlamentul german, membri ai stangii contestatare, au decis sa-si uneasca fortele, dand nastere unei noi aliante intre neocomunisti si social-democrati, gest care risca sa complice si mai mult situatia delicata in care se afla cancelarul Gerhard Schroder.

Pe langa Partidul Socialismului Democratic (PDS), formatiune cu un rol important in estul Germaniei, gruparea politica recent conturata, Alternativa Electorala pentru Munca si Dreptate Sociala (WASG), se declara impotriva planului de reforme "Hartz IV" si isi propune sa reprezinte interesele somerilor si angajatilor cu venituri mici. In pofida criticilor vehemente venite din propriile randuri, conducerea celor doua formatiuni au luat hotararea de principiu de a candida impreuna, o decizie finala in acest sens urmand a fi luata la inceputul lunii iulie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.