Ministerul de Externe de la Chisinau a declarat persona non grata un al doilea diplomat roman, ministrul consilier al ambasadei Romaniei, Ioan Gaborean, care urmeaza sa paraseasca teritoriul tarii in 24 de ore.
Ambasadorul roman in R. Moldova Filip Teodorescu a fost convocat miercuri la sediul Ministerului de Externe din Chisinau, unde i s-a inmanat o nota prin care este informat ca din cauza "unor actiuni incompatibile cu activitatea diplomatica" el si Ioan Gaborean sunt declarati personae non gratae, relateaza NewsIn.

"Pe data de 8 aprilie 2009, la Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene a fost convocat dl Filip Teodorescu, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Romaniei in Republica Moldova, caruia i s-a inminat o nota prin care, in legatura cu actiuni incompatibile cu activitatea diplomatica, seful misiunii diplomatice romane si ministrul-consilier al Ambasadei, dl Ioan Gaborean, au fost declarati personae non gratae si urmeaza sa paraseasca teritoriul tarii in decurs de 24 de ore", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Dupa protestele in masa de la Chisinau, in cadrul carora au fost expuse lozinci privind unificarea Romaniei cu Moldova, Chisinaul a decis sa introduca regimul de vize pentru Romania. "Noi am decis sa introducem regimul de vize cu Romania. Mai mult, ambasadorul Romaniei in Moldova a fost declarat persona non grata", a declarat presedintele moldovean Vladimir Voronin la intreverea de la Guvern.

Romania, acuzata de implicare: Chisinaul il declara persona non grata pe ambasadorul roman si reintroduce regimul vizelor



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.