Mii de persoane s-au strans astazi in Piata Marii Adunari Nationale din centrul Chisinaului. In timp ce Realitatea.net vorbeste de aproape 4.000 de oameni, NewsIn sustine ca sunt numai 2.000 de protestatari, care par a fi in asteptarea unor intariri.

Circulatia ple bulevardul Stefan cel Mare era blocata, iar transportul public redirectionat catre alte strazi. Pe strazile orasului au loc controale de identitate, dar si de bagaje. Voronin declarase anterior ca va lua masuri dure pentru cei care vor perturba linistea publica.

Protestatarii care s-au adunat si astazi in Piata Marii Adunari Nationale, scandeaza lozinci anticomuniste, cer repetarea alegerilor si solicita guvernantilor sa vina in fata lor. Atmosfera este calma, iar manifestantii sunt avantajati si de vremea frumoasa.

Politia este deocamdata in asteptare, membrii fortelor de ordine stau cu scuturile lasate in jos, asezati pe treptele Guvernului. Protestatarii, la randul lor, par sa fie in asteptarea unor intariri.

In paralel, in dreptul sediilor Presedintiei si Parlamentului, care marti au fost vandalizate si incendiate, echipe mobile adunau gunoiul lasat in urma de protestatari, sub paza politiei. Jurnalistii puteai intra sa fotografieze sediile devastate.

Guvernul are convocata o sedinta pentru ora 15.00. In cursul diminetii, au fost convocati rectorii si directorii de licee, pentru a li se spune sa tina sub control studentii si elevii. Ei au fost amenintati cu taieri din salariu si alte sanctiuni dure.

Liderii partidelor de opozitie au avut o intalnire dimineata, pentru a-si coordona actiunile, la care au participat si unii membri ai corpului diplomatic. Fiecare dintre cele trei partide liberale va organiza o conferinta de presa la sediul formatiunii, miercuri dupa-amiaza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.