Politicianul moldovean Sergiu Mocanu, presedintele formatiunii Actiunea Populara, a fost luat cu forta de pe strada, miercuri dimineata, de aproximativ zece persoane imbracate in civil, care nu s-au legitimat, dar au sustinut ca sunt politisti.
Un comunicat de presa al Actiunii Populare, citat de NewsIn, anunta ca Sergiu Mocanu a fost ridicat cu forta din strada, miercuri dimineata, in jurul orei 10.30. Fiii politicianului moldovean, fost consilier prezidential al lui Vladimir Voronin, se afla de mai bine de jumatate de an pe teritoriul Ambasadei Romaniei de la Chisinau, cerand protectia statului roman impotriva abuzurilor politienesti.

Potrivit informatiilor oferite de Actiunea Populara, Mocanu ar fi fost urcat intr-o masina de zece persoane necunoscute imbracate in civil, care nu s-au legitimat, dar au spus ca sunt politisti. De asemena, nu se stie unde se afla acum Sergiu Mocanu, iar telefonul sau mobil este deconectat.

Sergiu Mocanu se declara in opozitie cu puterea actuala de la Chisinau, dar este considerat un politician controversat, mai ales din cauza carierei sale politice cu treceri spectaculoase de la o formatiune politica la alta.

Cei doi fii ai politicianului, care detin si cetatenie romana, se afla pe teritoriul ambasadei Romaniei in Republica Moldova din 25 septembrie 2008, dupa ce au patruns cu forta in incinta Ambasadei.

Cei doi frati sunt cercetati penal pentru ca ar fi batut o persoana intr-o discoteca. Tatal lor sustine, insa, ca dosarul este fabricat si ca este folosit ca instrument politic impotriva sa. La cinci zile dupa ce fusesera retinuti de politie, ambii au escaladat gardul Ambasadei Romaniei de la Chisinau si au cerut protectia statului roman.

In zilele de 24 decembrie 2008 si 19 ianuarie 2009, Ministerul roman al Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC) a comunicat Procuraturii Generale din Republica Moldova ca extradarea fiilor lui Sergiu Mocanu "este inadmisibila, data fiind lipsa reciprocitatii extradarii propriilor cetateni".

Primul raspuns a fost formulat la cererea Procuraturii Generale, iar cel de luni a fost comunicat dupa ce Mocanu a facut o cerere catre Ministerul Justitiei din Romania, pentru a fi primit in audienta de ministru, pentru a cere sa nu i se extradeze fiii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.