Mai multi politisti slovaci sunt acuzati ca au obligat tineri romi in arest sa se dezbrace, sa se loveasca si sa se sarute, a informat miercuri cotidianul SME, relateaza AFP.

Cotidianul a procurat imagini cu scenele respective, inregistrate pe telefonul mobil al unuia dintre politisti
Politistii au atasat apoi cainii pe tinerii respectivi si unii au fost muscati, potrivit articolului, publicat chiar de Ziua internationala a romilor.

Seful politiei, Jan Packa, a asigurat ca cel putin sase politisti vor fi suspendati si urmariti in justitie. De asemenea, si superiorii lor vor fi trasi la raspundere.

"Imaginile sunt socante, pentru ca ei sunt maltratati chiar de cei care ar trebui sa protejeze cetatenii", potrivit cotidianului.

La 21 martie, politia a arestat sase romi, printre care doi de 13 ani si unul de 16 ani, suspectati ca au agresat o femeie in cartierul Lunik, un gheto al romilor. Mama unuia dintre adolescenti a spus ca fiul ei a fost tinut patru ore la comisariat, potrivit NewsIn.

Comunitatea romilor din Slovacia are circa 320.000 de membri, dar unii evalueaza numarul la 10% din cei 5,4 milioane de locuitori ai tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.