Oficialii americani au tratat cu toata seriozitatea un complot pentru asasinarea presedintelui american Barack Obama, plan in care era implicat un sirian arestat la sfarsitul saptamanii trecute in Turcia, potrivit unor surse americane citate de CNN.

Oficialii americani au avertizat insa ca presedintii americani sunt tinte frecvente ale amenintarilor, care sunt monitorizate cu mare atentie. In acest caz, autorul presupusului complot nu a reusit niciun moment sa se apropie de Obama in timpul turneului sau european. Oficialii citati au mai remarcat ca, desi Obama primeste mai multe amenintari decat de obicei, pentru ca este primul presedinte american de culoare, cea in cauza nu a determinat nicio schimbare a programului sau, transmite NewsIn.

"Viata merge inainte", a spus una dintre sursele familiare cu aceasta problema, sugerand ca aceasta amenintare a primit mai multa atentie pentru ca atentia lumii s-a concentrat pe primul turneu al lui Obama in strainatate de la preluarea functiei.

Casa Alba a refuzat sa comenteze, spunand ca este politica sa sa nu vorbeasca despre securitatea si amenintarile la adresa presedintelui.

Oficiali din Secret Service, serviciul ce asigura securitatea presedintelui, au dat putine detalii despre acest caz. "Lucram indeaproape cu tara membra in toate situatiile in care se face o arestare si facem acest lucru si acum", a declarat purtatorul de cuvant al Secret Service Ed Donovan.

Complotul a fost anuntat de cotidianul saudit al-Watan, care a dezvaluit ca serviciile de securitate turce au arestat vineri un barbat de origine siriana in legatura cu un plan de asasinare a lui Obama in timpul vizitei sale in Turcia. Potrivit cotidianului saudit, suspectul, care avea o acreditare de presa de la al-Jazeera, a marturisit ca el si trei complici au complotat pentru a-l injunghia pe Obama cu un cutit in timpul Summitului Aliantei Civilizatiilor de la Istanbul, la care presedintele american a participat luni seara.

Surse americane au confirmat aceste declaratii, dar au subliniat ca informatiile furnizate de suspect sunt inca verificate.

Redactia al-Jazzera de la Ankara a anuntat ca nu stie nimic despre suspect si a sugerat ca este posibil ca el sa fi falsificat acrediarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.