Armata israeliana a testat din nou cu succes racheta de interceptare Hetz, a anuntat postul public de radio citat de AFP.

Hetz a reusit sa intercepteze o racheta balistica asemanatoare celei iraniene Shihab, care a fost lansata de un avion de lupta israelian in Marea Mediterana. Hetz a distrus racheta in zbor la o distanta de cateva sute de kilometri de coasta israeliana, informeaza NewsIn.

In timpul testelor anterioare, Hetz reusise sa intercepteze, atat noaptea, cat si ziua, si indiferent de conditiile atmosferice, rachete asemanatoare celor iraniene sol-sol Shihab-3, capabile sa ajunga pana in Israel.
Proiectul Hetz a inceput in 1988, la initiativa Statelor Unite, in cadrul proiectului Razboiul Stelelor al fostului presedinte Ronald Reagan, dar care a fost abandonat oficial in 1993.

Statele Unite au asigurat pana la 80% din finantarea primei generatii de rachete Hetz. Dupa 1991, dezvoltarea acestor sisteme a fost finantata in mod egal de americani si israelieni.

Potrivit Reuters, o sursa din Ministerul Apararii a confirmat succesul testului si a precizat ca aceasta a fost al 16-lea test a rachetei Hetz. Aproximativ 90% dintre teste au avut succes, a precizat sursa din minister.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.