Lansarea rachetei nord-coreeene a evidentiat slabiciunile sistemului de armament de la Phenian, incapabil sa urmareasca traiectoria dispozitivului, a informat marti presa sud-coreeana, relateaza AFP.

Potrivit ziarului Joong Ang Ilbo, o nava nord-coreeana care urma sa stransa resturile rachetei s-a intors din drum, din cauza unei avarii, iar un avion Mig-21, care proteja locul lansarii, s-a prabusit, informeaza NewsIn.

"Coreea de Nord a reusit sa lanseze o racheta, dar autoritatile de pe Phenian au fost cam dezorganizate", a spus o sursa.

"Coreea de Nord a pretins ca a reusit sa plaseze un satelit pe orbita, dar ea nu stie unde a cazut lansatorul, pentru ca nu are niciun radar pentru a urmari ruta lansatorului pe mai multe mii de kilometri", potrivit ziarului.

Ministerul sud-coreean al Apararii a refuzat sa comenteze.

Marti, Institutul de cercetare pentru stiinta si securitate a difuzat fotografii din satelit a lansarii rachetei nord-coreene, furnizata de DigitalGlobe si prezentate ca primele fotografii facute publice.

Lansarea rachetei a fost criticata de occidentali, dar deocamdata nu s-a ajuns la un acord si a ONU pentru condamnarea operatiunii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.