Presedintele american Barack Obama le-a cerut ministrilor de externe din Turcia si Armenia sa continue negocierile pentru refacerea legaturilor dintre cele doua tari, relateaza Reuters.

Ankara si Erevan sunt implicate in negocieri la nivel inalt pentru solutionarea conflictului, miscare ce ar putea ajuta la stabilitate in Caucaz.

"Cu ocazia dineului Aliantei civilizatiilor, presedintele s-a intalnit cu ministrii Turciei, Armeniei si Elvetiei, pentru a discuta despre normalizarea relatiilor turco-armene", a spus un oficial, conform NewsIn.

Obama a spus anterior, la Ankara, ca in continuare considera drept genocid masacrarea a mii de armeni de catre Imperiul Otoman, in 1915, dar a spus ca se asteapta la un progres in discutiile dintre Turcia si Armenia.

Turcia si-a inchis granita cu Armenia in 1993, in semn de solidaritate cu Azerbaidjanul, care lupta cu separatistii din Nagorno-Karabah, sprijiniti de Armenia.

Obama a salutat rolul Turciei in actiunile pentru rezolvarea conflictului din Nagorno-Karabah, care, a spus el, "dureaza de prea mult timp".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.