Planul anuntat luni de secretarul apararii, Robert Gates, ce propune reduceri clare in mai multe programe de armament, a primit pareri impartite in Congres, relateaza AFP.

Membrii Congresului, in vacanta parlamentara de la sfarsitul saptamanii trecute, au transmis numeroase comunicate privitoare la acest plan, relateaza NewsIn.

Republicanul John McCain a spus ca sustine deplin restructurarile dorite de Gates, insa este cam izolat in aceasta pozitie.

Colegul sau James Inhofe, aflat in Afganistan, a protestat intr-o inregistrare postata pe internet. "Nu pot sa cred ce am auzit astazi, aici, in Afganistan, acest anunt ce va face ravagii in armata", a spus el in inregistrare.

"Congresul nu poate si nu trebuie" sa respecte recomandarile, a spus el.

Democratul John Murtha, care prezideaza comisia pentru alocarea de fonduri Departamentului Apararii, a calificat declaratiile lui Gates drept "un important prim pas catre un echilibru intre ceea ce Apararea doreste si ceea ce-i trebuie".

"Totusi, comisia va examina cu atentie recomandarile ministerului in contextul amenintarilor actuale si viitoare", a subliniat el.

Republicanul John McHugh, din comisia pentru fortele militare, a spus ca este ingrijorat de propunerea de compromis prevazuta in plan, temandu-se ca ea sa nu duca la o scadere cu opt miliarde de dolari a cheltuielilor militare.

In plus, "dupa lansarea de catre Coreea de Nord a unei rachete cu raza lunga de actiune, secretarul a ratat o ocazie de a se implica din nou in apararea antiracheta", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.