Claudio Abbado, legendarul director muzical de la Scala din Milano, se va intoarce la celebrul teatru pe care l-a parasit in urma cu 23 de ani, dupa ce municipalitatea i-a promis ca va planta 90.000 de copaci, informeaza revista americana Variety.

"Voi accepta sa revin, daca plantati 90.000 de copaci", a replicat celebrul dirijor celor ce i-au propus reintoarcerea. La 75 de ani, Abbado este faimos pentru ca a adus opera contemporana in Milano, la teatrul La Scala, unde si-a desfasurat activitatea timp de 20 de ani, intre 1966 si 1986.

Municipalitatea din Milano a fost atat de dornica sa il convinga pe Abbado, incat a intocmit rapid planuri pentru impadurire interurbana si pentru plantarea unei linii de copaci intre catedrala si castelul din oras.

Cunoscatorii se pregatesc deja sa cumpere bilete pentru primele doua concerte de revenire ale lui Abbado, cu lucrari de Gustav Mahler. Abbado va semna contractul saptamana viitoare, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.