Ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, a criticat luni ambitiile Aliantei de a fi "jandarm al lumii", avertizand ca negocierile viitoare ale tarii sale cu aceasta vor fi "dure".

"Suntem in continuare obligati sa constatam ca NATO incearca sa se transforme intr-un mod extensiv, ca si pe plan geografic, in cautare de noi amenintari", a declarat Rogozin dupa summitul NATO de la Strasbourg, Franta. "Este imposibil de definit acest lucru altfel decat ca pe o tentativa de a se impune ca 'jandarm al lumii'", a adaugat el, comentand summitul NATO, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Ambasadorul rus a anuntat pe de alta parte ca se asteapta la negocieri dificile la o reuniune ministeriala Rusia-NATO prevazuta in perioada 18 mai-16 iunie, in special din cauza pozitiei Aliantei in privinta conflictului ruso-georgian din luna august.

"Vreau sa avertizez inainte de reuniunea noastra oficiala (...) ca in orice caz, avand in vedere tonalitatea documentelor adoptate la summitul NATO, discutiile vor fi foarte dure", a spus Rogozin, citat de RIA Novosti.
El a dat asigurari totusi ca Moscova este gata sa discute "orice problema" cu Alianta.

NATO isi suspendase cooperarea cu Rusia dupa conflictul ruso-georgian din august, dar a decis la inceputul lunii august sa reia dialogul formal cu Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.