Alegerile legislative care au avut loc duminca in Republica Moldova au fost in ansamblu conforme normelor internationale, a declarat luni Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), subliind insa ca sunt necesare ameliorari ale procesului electoral.
Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) a obtinut 50% din voturi, ceea ce le asigura, dupa redistribuire, 61 de mandate din cele 101 ale Parlamentului de la Chisinau, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

In Parlament au mai intrat trei formatiuni liberale, aflate insa la mare distanta de scorul obtinut de comunisti. Partidul Liberal, a carui figura emblematica este Dorin Chirtoaca, are 12,75% din sufragii, ceea ce-i asigura 15 locuri in Parlament. Partidul Liberal Democrat (PLDM) condus de Vladimir Filat a obtinut 12,26% din voturi si 14 fotolii de parlamentar. Alianta Moldova Noastra a lui Serafim Urechean are 9,82% din voturi, deci 11 locuri in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.