Autoritatile chineze au anuntat retragerea de la vanzare a unui talc pentru bebelusi marca NUK, fabricat de compania germana MAPA, suspectat ca ar contine azbest.

Autoritatile chineze au retras sambata un stoc din acest talc de la distribuitorul chinez al marcii, Suzhou Debao Baby Supplies, a anuntat Administratia pentru controlul calitatii, potrivit NewsIn.

Un purtator de cuvant al companiei germane a confrmat suspendarea vanzarii acestui talc, dar a refuzat sa comenteze pe tema suspiciunilor legate de azbest, material potential cancerigen.

China a luat aceasta masura dupa ce presa sud-coreeana a scris despre prezenta de azbest in 12 marci de pudra pentru bebelusi, printre care NUK, din cele circa 30 inspectate in Coreea de Sud, a informat administratia chineza.

Administratia pentru controlul calitatii a spus ca va urmari cu atentie aceasta chestiune, pentru a proteja "sanatatea si siguranta copiilor".

Anul trecut, circa 300.000 de copii din China au fost victimele unui lapte contaminat cu melamina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.