Ministrul afacerilor externe al Romaniei, Cristian Diaconescu, va efectua, miercuri si joi o vizita oficiala in Republica Azerbaidjan, la invitatia omologului sau azer, Elmar Mammadyarov.

Pe langa convorbirile pe care ministrul Diaconescu le va avea cu omologul sau azer, sunt preconizate si intrevederi cu presedintele tarii, Ilham Aliyev, presedintele Parlamentului, Ogtay Asadov si cu prim viceprim-ministrul, Yagub Eyubov, anunta un comunicat MAE.

Romania la 1 ianuarie 2009 a preluat mandatul de Ambasada Punct de Contact NATO (CPE) in Azerbaidjan, pentru perioada 2009-2010. In aceasta calitate, Ambasada Romaniei la Baku va desfasura o serie de activitati legate de organizarea de conferinte, seminarii, ateliere de lucru pe teme NATO, in colaborare cu Secretariatul International NATO, cu autoritatile azere si cu partenerii locali. De asemenea, va initia proiecte de cooperare intre institutiile de invatamant superior din Romania si Azerbaidjan si va organiza vizite de informare si documentare ale formatorilor de opinie, reprezentantilor mediilor academice, studentilor, jurnalistilor din Azerbaidjan la sediul Aliantei si in Romania.

Astfel, vizita are punctul de inceput pentru Romania in noul sau rol in cadrul NATO.

Reteaua de Ambasade Punct de Contact NATO a fost creata in 1992. Principalele scopuri ale unei Ambasade Punct de Contact NATO sunt legate de activitati de informare si diseminare a informatiilor despre NATO intr-o tara partenera, catre publicurile tinta si catre publicul larg si isi exercita rolul pe perioade de cate doi ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.