Premierul italian Silvio Berlusconi acuza presa italiana ca il defaimeaza, pentru ca il prezinta ca pe un maestru al gafelor in timpul deplasarilor in strainatate si spune ca a fost intr-atat de enervat, incat a fost pe punctul de a dori sa spuna ziaristilor sa "se duca la dracu", relateaza Reuters.

Marturisirea lui Berlusconi vine dupa ce a fost criticat intens in ziarele italiene pentru ca a iritat-o pe regina Elizabeta a II-a cand, in timpul summitului G20, a strigat la presedintele american si pentru ca nu a salutat-o pe gazda sa la summitul NATO, care astepta sa-l intampine, intrucat vorbea la telefon.

"Lucrul care ma supara cu adevarat este ca presa italiana ma boicoteaza", le-a spus premierul Berlusconi duminica seara reporterilor aflati la summitul UE-SUA. "Te fac sa vrei sa spui: Du-te dracu'!", a marturisit Berlusconi, care s-a plans ca este "defaimat" de catre o presa "dezinformata". Mogulul media, in varsta de 72 de ani, a mai spus ca este tentat sa raspunda prin masuri "directe si dure", pe care nu le-a specificat.

"Cand (echipele de fotbal) Juve sau Inter joaca in deplasare un meci impotriva unei echipe straine, intotdeauna le aplaud", spune patronul de la Inter Milano. "Acum a devenit imposibil sa mergi in strainatate, innebunesti facand turul de forta pe care il fac eu si apoi vii acasa si constati ca presa italiana pare sa nu aiba alt obiectiv decat sa spuna ca premierul a facut gafe sau a facut o impresie proasta".

Berlusconi este celebru pentru remarcile sau gesturile sale adesea imprevizibile. A spus despre Obama ca este bronzat si a sugerat in gluma in 2005 ca a cucerit-o pe sefa statului finlandez.

La summitul NATO, Berlusconi si-a exprimat frustrarea promitand sa nu mai tina conferinte de presa si spunandu-le jurnalistilor ca ei lucreaza impotriva Italiei, in timp ce el lucreaza pentru Italia. A doua zi a organizat totusi un briefing de presa, dar a refuzat sa raspunda la intrebari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.